Skip to content

Il Volo již podruhé dobyli Prahu, ve vyprodané O2 areně předvedli nezapomenutelnou show

Italské operní pop trio Il Volo si již podruhé podmanilo Prahu. Trojice pěvců tvořená Pierem Barone, Ignaziem Boschettem a Gianlucou Ginoblem si díky svým výrazným hlasům získala fanoušky po celém světě a také v Česku se těší velké oblibě. V sobotu vystoupili ve vyprodané O2 areně za doprovodu věhlasného orchestru Bohemian Symphony Orchestra Prague, kde je publikum ocenilo několika minutovým potleskem vestoje.

Show Il Volo odstartovali písni Nelle Tue Mani, která se v originále jmenuje Now We Are Free a je z filmu Gladiátor, na dvě písničky se pak ke kapela přidala estonská sopranistka Elina Nechayeva. Společně si zazpívali skladby Ad Astra a Libiam. Během koncertu Il Volo také zavítali mezi fanoušky a pozdravili je. Show zakončili megahitem Grande Amore, se kterým se proslavili po celém světě.

„S Il Volo je vždycky skvělá spolupráce, jsou to profesionálové a jejich hudba je naprosto úžasná. Je nám ctí, že můžeme být součástí jejich cesty, během které se snaží popularizovat vážnou hudbu. Věřím, že se Il Volo brzy do Prahy vrátí,“ říká Roland Horvath, majitel agentury Koncertpromo, která koncert pořádala a stála i za koncerty v Budapešti a Bratislavě.

Il Volo poprvé zavítali do České republiky loni na podzim, tehdy vystoupili také v doprovodu Bohemian Symphony Orchestra Prague a jednu skladbu si s nimi měla tu čest zazpívat zpěvačka Tereza Mašková, která je jejich dlouholetou fanynkou.